Action Äventyr

The Incredible Hulk

6

Jag har inte sett varken Tim Roth eller Edward Norton så ofta på duken nuförtiden, men här dyker de upp båda två lite otippat i en Hulk-film. De är lite av personliga favoriter men i den här filmen gör de väl inte direkt sina bästa framträdanden.

”The Incredible Hulk” tar vid där den förra filmen av Ang Lee slutade. Hulken befinner sig i Brasilien och jobbar i en läskfabrik (oklart varför), men att han redan nu insett att han kommer ha ett flackande liv är ganska uppenbart. Bruce Banner hoppas dock på en lösning och kanske är de en på spåret?

Hulken måste vara den i särklass mest sorgsna av alla superhjältar. Det är ju nästan så att man vill gråta när man ser honom vandra längs vägkanten (i den gamla TV-serien gick han väldigt ofta längs vägen i alla fall men kanske inte just i denna film). Men den klassiska ”Lonely Man” theme dyker faktiskt upp på ett ställe och genast blir man extra nostalgisk. Lou Ferrigno (originalhulken) gör faktiskt rösten till Hulken, och får säga fina saker som ”Hulk Smash” bland annat.

Om Ang Lees film var poetisk är denna mer actionspäckad. Det smäller på rätt bra sista halvan vilket inte är speciellt bra för filmen då man sätter hjärnan på autopilot och intresset sjunker. Jag är som bekant ingen direkt vän av alltför mycket actionshowande.

Slutet ger öppningar för fler filmer och en lite oväntad skådis dyker upp. I filmen smittas också ytterligare en av Hulkens blod, så fler ”monster” är på ingång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.