Komedi

The Informant!

6

Man kan börja med att konstatera att Matt Damons karaktär Mark Whitacre är av den mer svagsinta typen. Sällan har jag sett en så ytterst pinsam karaktär. En riktig toffel som tror sig kunna spela ut både företaget han jobbar på och FBI och i princip alla andra som råkar komma i hans väg. Men rätt underhållande blir det förstås när han knappt kan hålla ordning på sina lögner själv.

Filmen ”The Informant!” är baserad på en verklig historia där en priskartell är på väg att nystas upp. Till FBI:s hjälp finns denna Mark som jobbar som vice VD på företaget ADM, men som beslutar sig för att bli informatör/tjallare. Hans motiv är att stiga i rang och håll i er nu, han förväntar sig att stiga i rang på det företaget som han just håller på att sänka. Smart kille, det där.

Som FBI-snubbe ser vi Enterprise-kaptenen Scott Bakula som en lagom torr agent. Men i övrigt är det Matt Damons film från start till slut. Damon är duktig, men handlingen är tyvärr lite för tråkig för att det skall bli riktigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.