Action Sci-Fi

The Island

5

Jag hade låga förväntningar på ”The Island”. Inte bara på grund av de ljumna recensioner jag råkat läsa innan jag såg filmen själv, utan för att det verkar som om filmskapare allmänt har svårt att få till det med science fiction-filmer nuförtiden. Och ”The Island” är inget undantag.

På senare år har filmer som A.I. och I, robot försökt, men de har antingen varit för trista alternativt haft kombinationen trist plus att det har lagts för mycket krut på action. Science fiction handlar inte om action i första hand även om det är schysst med lite futuristiska krigsscener då och då. I science fiction bör det finnas ett intellektuellt resonemang i grunden som psykologiskt skall kittla och enagagera en. I ovan nämnda filmer och ”The Island” ballar handlingen gärna ut och allt slutar i biljakter och annat trams som vilken dussinrulle som helst. Dåligt.

För att återgå till filmen så för ”The Island” tankarna lite smått till Matrix. Alternativa människor i en bedrägligt verklig värld används kanske inte här som mat iofs, men existerar dock enbart för att serva resten av mänskligheten. Och det skulle väl kunna bli bra om inte regissörens hade haft en förkärlek för vanlig Hollywood-action samt att skådespelarna inte direkt gör helgjuten insats utan mest känns stela och tråkiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.