Drama

The Kid

7

The KidDet här är ingen solskenshistoria direkt även om det ljusnar framåt slutet förvisso. Unge Kevin lever i fullständig misär. Hans fattiga föräldrar super upp de pengar som finns och när de inte dricker misshandlar de Kevin å det grövsta. I skolan mobbas han, och han bollas sedermera runt bland olika fosterhem. En dag brister det för honom, och det visar sig att all den ilska han bär med sig gjort att han har talang för boxning. Han blir känd som ”The Kid”.

Efter att ha blivit lurad av sina kriminella ”vänner” sitter Kevin i skiten med skulder upp över öronen. Återigen brister det för honom, nu är det payback-time.

”The Kid” är baserad på verkliga händelser och självbiografiska böcker av Kevin Lewis. Filmen håller uppe intresset hela tiden och den är bra även om den inte lyfter till sådana nivåer som berättelserna ändå kanske har potential för. Möjligen har det med regi att göra, eller lite valpigt skådespeleri stundtals. Mamman känns igen, trots att hon är rejält sunkigt sminkad, som David Duchovnys fru Karen i Californication, och en av få förstående lärare spelas av Ioan Gruffudd (Hornblower). Gangsterbossen Terry spelas av David O´Hara (Braveheart).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.