Drama

The kids are all right

7

Lite märkligt är denna film kategoriserad som komedi vilket man inte skall ha några förväntningar på. Drama är vad det är även om det inte är allt för dramatisk sådan.

”The kids are all right” handlar om ett lesbiskt par som för 18 år sen bestämde sig för att via en spermabank inseminera sig båda två. De väljer samma donator och detta resulterar i en pojke och en flicka. Nu är barnen alltså tonåringar och de lyckas ta reda på vem deras biologiska pappa är. Med honom med i bilden kompliceras helt plötsligt tillvaron ganska rejält.

Välspelat är det där framförallt Annette Benings insats som den högpresterande, kravställande mamman Nic står ut, men Julianne Moore (Jules) gör också hon en godkänd insats som den mer soffliggande, avslappnade av de två. Dottern spelas förövrigt av Mia Wasikowska, mest känd som Alice i Alice i Underlandet.

Man kan väl inte påstå att filmen har någon vidare värst spännande intrig, men det finns ändå några medryckande scener fyllda med relationsdramatik som kan vara nog så intressant att följa. Det är också befriande med filmer med starka kvinnoporträtt, även om just queer-perspektivet hanteras lite märkligt med den plötsliga heterosexuella lust som svämmar över för Jules. Men det är väl ett försök att normalisera hela grejen på något sätt, samma problem som finns i ”vanliga kärnfamiljer” kan uppstå överallt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.