Musik

The Knife – Silent shout – An audiovisual experience

8

12 april 2006, på dagen sex år sedan, var jag och drygt 1000 till på ett slutsålt Trädgår’n i Göteborg för att se The Knife. De medieskygga syskonen med scenfeber gav sig ut på en exklusiv miniturné där det skulle satsas på både ljud och ljus.

Och det bjuds på en fantastisk scenshow. Bildprojektionerna, 3D-lasrarna, ljudlandskapen och Karin Dreijers mycket säregna röst gör det hela hur mäktigt som helst. Redan i första ”Pass this on” får jag gåshud.

De bjuder inte på något mellansnack, men det är bra, det skulle sannolikt bara förstöra magin och den konstnärliga distans som syskonen så högt värderar. Givetvis är de dolda bakom sina berömda apliknande ansiktsmasker. Konserten är därtill jämförelsevis kort, men det är intensiva 50 minuter.

Det är svårt att välja ut några musikaliska höjdpunkter, hitsen ”Heartbeats” och ”Silent Shout” är förstås väldigt bra, men det är helheten som gör det.

Väldigt fint ljud på utgåvan, men 3D-effekterna som lasershowen alstrade kommer tyvärr inte riktigt fram på DVDn. Men nu i dessa 3D-dagar kanske det kommer en uppdaterad DVD?

DVDn innehåller förutom liveshowen hela 11 videos och även kortfilmen ”When I found the Knife”, en bisarr film om en kanin som träffar två apor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.