Drama

The Libertine

6

“The Libertine” bjuder på mycket burleska inslag som exempelvis gigantiska dildos och allmänt dekadent leverne, däremellan lite bra skådespeleri av bland annat Johnny Depp och John Malkovich. Men det är Samantha Morton som gör filmens bästa skådisinsats i min mening.

Filmen handlar om den försupne och depraverade earlen John Wilmot (Johnny Depp) i 1600-talets England som trots en uppenbar talang för poesi hellre idkar sexuellt umgänge med kvinnor med både tvivelaktigt yrke och hälsa, inte sällan samtidigt som han dricker sig obcent berusad (som är hans andra stora last här i livet). Kungen ger dock John en chans till revansch genom att erbjuda honom att sätta upp en pjäs när en fransk diplomat är på besök. Ni kan ju gissa vad pjäsen handlar om…

I alla fall så ger filmen en lite trevlig underhållning men ingen egentlig behållning. Som sagt så gör Samantha Morton mycket bra i från sig i sin roll som ambitiös skådespelerska, utmärkt är också Rosamund Pikes insats som Johns försmådda fru. Men annars fastnar inte speciellt mycket av ”The Libertine” i minnesbanken, möjligtvis en gigantisk dildo i sånt fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.