Komedi Skräck

The Lost Boys

4

Det var nästan 20 år sen sist jag såg ”The Lost Boys” och minenna från den var ju att det var en riktigt cool film. Att man skulle uppfatta den som cool idag hade jag inga förväntningar alls på.

Filmen är mest känd för att det har gått åt helvete för de flesta barnskådisrana som medverkade i produktion. De två Corey (Feldman och Haim) fick båda ganska mycket drogproblem tidigt och har väl egentligen aldrig lyckats med något vettigt sen dess (1987). Dianne Wiest som mamman är väl den enda som lyckas vara någorlunda trovärdig i sin roll.

Men annars har vi ju alltid Jack Bauer, eller jag menar Kiefer Sutherland, som var den riktigt häftiga vampyren. Och det kanske absolut häftigaste (nåja) är att det i manuset inte egentligen är tänkt att *spoiler alert* att han skall dö i slutet. ”The Lost Girls” skulle göras innehållande Kiefers karaktär men det manuskriptet blev väl för dåligt för någon sådan film dök aldrig upp i alla fall.

Corey Haims färgglada 80-talskläder och allmän nostalgi (inte minst musiken) gör att jag höjer betyget ett snäpp. Men dialog och specialeffekter är ärligt talat rätt bedrövliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.