Thriller

The Number 23

6

I ”Number 23” är det inte helt otippat en fascination för numret 23 som inte är helt hälsosam som är av central betydelse. Jag kan inte låta bli att jämföra litegrann med A beautiful mind där passionen att hitta en lösning också där leder till paranoia och olycka.

DVDn innehåller naturligtvis 23 kapitel och det mesta i filmen går att relatera och räkna om till siffran 23. Om man nu känner för det och det gör karaktären som Jim Carrey spelar. Skulle han vilja komma fram till en annan siffra går det säkert bra det också men när han väl fått 23 på hjärnan släpper han inte det så lätt.

Jag gillar verkligen Jim Carrey i hans mer normala filmer, det är en duktig skådespelare. Men ”Number 23” tar aldrig riktigt fart utan är en ganska seg historia trots en del sex, blod och psykologiska försök att skrämma en. Men rädd blir man knappast.

Regissören Joel Schumacher slår till ibland men det går ett tag mellan lyckträffarna. Falling Down från 1993 och Phone Booth från 2002 får väl räknas till succéerna, och kanske Lost Boys från 1987 som av nostalgiska skäl kan få tillhöra den skaran. Men ”Number 23” är på gränsen till menlös och hamnar måhända på plats 23 när man väl sammanfattar Schumachers livsverk.

På soundtracket finns en riktigt bra låt av ”She wants revenge”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.