Komedi TV-serie

The Office

9

När David Brent, VDn för ett pappersföretag i Slough, en slumrande förort till London, pratar får man allt vara beredd med skämskudden. För vissa scener är så infernaliskt pinsamma att det är direkt jobbigt att se på. David, mästerligt spelad av Ricky Gervais, ger verkligen den korkade chefen ett ansikte när han sätter igång med sin klichéer och försök att vara rolig. Han tror att han är med i gänget när precis alla, med undantag för den ännu mer pantade Gareth, förfäras över hans dumhet.

Denna serie som är en slags fejkdokumentär om livet på kontoret är skapad av Ricky Gervais själv och är hans stora internationella genombrott. ”The Office” fick också en amerikansk version som jag bara sett enstaka avsnitt av, men som sannolikt har kvaliteter den också (7 säsonger och ej nedlagd än vad jag vet).

Den stora behållningen är förstås Davids imbecilla agerande, men han har bra hjälp av framförallt Gareth som nog har sagt de mest enfaldiga saker någonsin på TV. Vad sägs om ”I was thinking, will there ever be a boy born who can swim faster than a shark?”. Lika lysande som fånigt. Mycket bra spel av Mackenzie Crock som annars är mest känd för att vara den hålögde och enögde piraten i Pirates of the Caribbean.

Dawn och Tim får väl anses vara de mest normala på kontoret. Martin Freeman som spelar Tim skall förresten bli Bilbo i den kommande filmatiseringen av ”The Hobbit”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.