Skräck Thriller

The others

8

”The Others” är en mycket bra historia som överraskar positivt. Tyvärr lider den av Sjätte sinnet-sjukan, det är en film som definitivt funkar bäst första gången man ser den. I det här fallet är det också som så att de båda filmerna har mer saker gemensamt men det får ni se själva. Kan ju inte spoila alltihopa, jag har väl gjort er tillräckligt uppmärksammade redan kan tänkas för att ni kanske skall ”knäcka” handlingen.

Skådespelarna gör ett mycket bra och trivsamt jobb. Nicole Kidman brukar sällan göra bort sig, och här tycker jag nästan att hon gör ett bättre porträtt än vad hon brukar. Barnskådisarna är också smått förträffliga.

Även om hela filmen osar av död, galenskap och spöken är det ändå en ganska mysig känsla som infinner sig. Det är ingen rysare som man behöver vara alltför rädd för helt enkelt, det är lite otäck stämning stundtals men filmen saknar helt våld och ”plötsligt hoppa fram”-scener.

”The Others” är gjord av en ung spansk regissör vid namn Alejandro Amenábar som faktiskt även står bakom den finstämda musiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.