Thriller

The Stranger Inside

6

”Stranger inside” må vara en bättre titel än ”The brave one” men jag slutar aldrig fascineras över hur filmbolag byter titlar på filmer. Why, but why?

Nåväl, det här är en thriller med Jodie Foster som tyvärr inte gjort speciellt mycket minnesvärt sen ”När lammen tystnar”. Att hon är en duktig skådis är utan tvivel men hon har hamnat i lite knepiga produktioner helt enkelt. Eftersom hon brukar välja sina roller med omsorg är det extra konstigt att karriären inte kryddats med fler toppar. För ”Stranger inside” är inte heller speciellt bra. Inte dålig på något sätt, men lite för krånglig för att kunna ta till sig ordentligt.

Det jag tänker på är kanske främst bristen på trovärdighet i det som händer. Om man nu bortser från vissa händelser (som Jodies karaktär står för) är det ändå en ganska intressant film. Jag kan förstå att man blir rätt så förbannad (och rädd förstås) om man skulle råka ut för ett våldsbrott men att mer eller mindre gå bärsärk genom stadens gator känns inte trovärdigt. Okej, det är kanske lite överdrivet men att karaktären vid ett flertal tillfällen råkar få möjlighet till vedergällning här och där gör det lite för enkelt.

Men en okej film är det, och det är tyvärr i okej-facket Jodie Foster befinner sig sen länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.