Drama

The Terminal

6

Steven Spielberg har med ”The Terminal” skapat en lågmäld, fin, stundtals charmig men även märklig, nästan naiv film.

Tom Hanks spelar Viktor Navorski, en man från hittepålandet Krakozhia, som fastnar på flygplatsen i New York sen inbördeskrig utbrutit i hemlandet och landet upphör att existera i omvärldens ögon. Utan giltigt pass kan han inte komma in på amerikansk mark utan ombeds stanna på flygplatsen tills det löser sig i hemlandet alternativt flyga hem (som flygplatschefen hoppas på). Han väljer dock att stanna och bosätter sig i en avstängd avdelning. Det blir lite Cast Away-vibbar nästan för Tom Hanks igen. På flygplatsen får den underlige krakozhianen till slut några vänner som bland annat hjälper honom att uppvakta flygvärdinnan Amelia (spelad av Catherine Zeta-Jones).

Filmen är lite allmänt knepig och smått sliskig här och där, men slutresultatet är ändå någorlunda hyfsat om man är inställd på en lättsmält må bra-film. De lite underliga inslagen gör det ändå lite sevärt.

Fin Star Trek-referens dyker också upp. Undrar om Zoe Saldana hade på känn att hon fem år senare skulle spela Uhura i Star Trek?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.