Action Thriller

The Tourist

5

I ”The Tourist” får vi möta Elise (Angelina Jolie), en mystisk femme fatale med något diffus agenda men som uppenbarligen är inblandad i en rejäl härva. Hennes pojkvän Alexander har lurat sin tidigare uppdragsgivare på en gigantisk summa pengar, gått under jorden och medelst kirurgi förändrat sitt utseende. De skall nu försöka träffas i Venedig, något som inte blir lika lätt som det låter. Efter sig har de nämligen Scotland Yard, Interpol och inte minst ryssarna som blivit av med pengarna. Frank (Johnny Depp), en mattelärare från Wisconsin, dras in i historien och blir på kuppen förstås helt betagen av Elise. Det verkar dock inte helt ömsesidigt.

Det finns vibbar av såväl Hitchcock som James Bond, ett slags film noir med stundtals skön humor. Samspelet mellan Depp och Jolie känns dock inte övertygande. Paul Bettany som polis försöker hålla igång energin, men lyckas inte heller.

Tydligen präglades filminspelningen av en hel rad problem och avhopp. Tom Cruise och därefter Sam Worthington var planerade som Frank och Charlize Theron skulle spela Elise. Dessutom skulle Lasse Hallström regissera. Till slut tog Florian Henckel von Donnersmarck över (regissören med det häftigaste namnet och också skapare av den fantastiska De andras liv). Men inte ens han kunde rädda filmen tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.