Drama Komedi

The Truman Show

8

”The Truman Show” visar upp en numera nästan tänkbar framtida TV-satsning, att följa en människa från dess födsel och resten av dess liv. I den här skruvade varianten är dock hela Trumans liv dikterat av manusförfattare, i det här fallet är det Christof mycket bra spelad av Ed Harris som är den obeveklige regissören. I längden blir det dock svårt att hålla en människa instängd både fysiskt och mentalt så till slut kommer dagen då Truman får nog.

Det var nog någonstans vid den här filmen som jag började inse att Jim Carrey är en bättre skådespelare än vad jag tidigare hade erkänt honom. Jag tycker förvisso att han gör relativt bra i från sig i hans äldre mer vrickade filmerna som ”Pet Detective” och ”Dumb & Dumber” men där är det ansiktsutryck och allmänt flamsande som gäller. I ”The Truman Show” börjar man ana lite mer djupa kvaliteter.

Peter Weir har regisserat, mannen som gav oss det odödliga mästerverket The cars that ate Paris (han har dock betydligt bättre filmer i sin CV, bland annat Dead Poets Society).

Sista scenen är förövrigt fantastisk och tänkvärd där de tidigare fanatiska tittarna med en axelryckning zappar vidare efter programmets slut. Det tycks alltid finnas något annat att glo på i dessa dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.