Action Drama

Thelma och Louise

8

”Thelma och Louise” har blivit anklagad för både det ena och andra, framförallt för att vara överdrivet feministisk. Nä, hur kan dessa kvinnor med att skjuta våldtäktsmän och retas med andra kåta idioter. Märkligt att män på film kommer undan med det mesta men när en film kommer som på något sätt upphöjer den kvinnliga gemenskapen till något högre, finare så rasas det i stugorna.

Nåväl, så mycket rasas det kanske inte om man nu inte är en amerikansk kristen högermänniska men de har å andra sidan väldigt lite rätt i allt vad de tycker. Regissör Ridley Scott har iaf gjort en film som riktar uppmärksamheten på en del tänkvärda moraliska och samhälleliga frågor som säkert går att debatteras djupare men inte här.

”Thelma och Louise” är oavsett en roadmovie där två kvinnor bestämmer sig för att frigöra sig lite från den trista vardagen genom att sticka iväg några dagar på semester. Några olyckliga händelser på vägen gör dock att de till synes ganska oskyldiga kvinnorna snart är efterlysta för både mord och rån.

Mycket bra skådespel av Susan Sarandon som vanligt och hon verkar ha smittat av sig en del på Geena Davis som också hon uppträder fint. Med ”Thelma och Louise” börjar också Brad Pitts karriär ta fart men här får han mest visa upp sin muskulösa kropp, inte så mycket annat.

Musiken av Hans Zimmer är stundtals briljant och slutet på filmen är en modern klassiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.