Drama

There will be blood

8

Regissör Paul Thomas Anderson är en av mina absoluta favoriter då han står bakom mästerverket Magnolia. En annan bedrift är att ha lyckats göra en bra film med Adam Sandler, Punch Drunk Love.

I ”There will be blood” är det upplagt för Oscar för Daniel Day-Lewis som spelar huvudkaraktären med sedvanlig bravur. Han är såpass tongivande för filmen att det är nästan så att man inte märker att det inte är en speciellt intressant historia som berättas; oljeentreprenören Daniel som Daniel spelar åker runt i USA och försöker tjäna mer och mer pengar.

På vägen stöter han ihop med den tokreligiöse Eli, spelad av Paul Dano, och ett slags maktspel mellan de olika religionerna olja/girighet och Gud/hjärntvätt utspelar sig. Paul Dano är riktigt creepy i sin roll. Senast jag såg honom spelade han också en mycket udda men härlig karaktär i Little Miss Sunshine.

Men som sagt, det mesta handlar om Daniel Day-Lewis fantastiska skådespel. I övrigt är allt mycket välproducerat men den rätta känslan infinner sig inte direkt. Trots det är det en smått utomordentlig filmupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.