Skräck

Thirst

7

Regissör till ”Thirst” är ingen mindre än Chan-wook Park som gjort den lysande hämnartrilogin med Hämnarens resa, Old Boy och Lady Vengeance. Jag hade med andra ord rätt höga förväntningar på denna film.

Och visst finns det en hel del gott att säga om ”Thirst”. Parks stilsäkra och sparsmakade estetik och underfundiga humor känns igen i denna lätt bisarra historia. Samtidigt känns det som att han håller tillbaka lite vilket är synd förstås.
En präst smittar sig frivilligt i ett virusexperiment som vanligtvis leder till döden för försökskaninerna. Denna präst överlever dock, men med bölder och deformationer som biverkning. Han upptäcker att om han dricker blod läker hans sår temporärt åtminstone. Efter det blir prästen ett slags hjältefigur som antas ha helande krafter och en något dysfunktionell familj försöker dra nytta av gamla vänskapsband.

Det är en vampyrhistoria, men Parks vampyrer är långt ifrån traditionella. Tjejen som inleder ett högst erotiskt förhållande med prästen är förövrigt mycket sevärd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.