Action Äventyr

Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet

8

Peter Jackson och Steven Spielberg har tagit sig an det inte helt lätta projektet att göra film om den handlingskraftige journalisten Tintin. Dessa herrar vet dock vad de gör (och har förstås även en ordentlig budget att leka med). Resultatet är tekniskt briljant där de använt motion capture för att göra rörelser extra snygga. Jackson använde som bekant samma teknik för att göra Gollum, och givetvis är Andy Serkis med även i denna film.

Fotot är alltså helt klart i toppklass. Jag såg filmen utan 3D, ett format som jag än så länge inte är direkt imponerad av (bara Avatar som får godkänt än så länge), men jag har läst positiva omdömen om just Tintins 3D-effekter.

Manuset svajar dock litegrann i andra halvan, men det är ett spännande äventyr som för tankarna till Indiana Jones. Men visst är det lite störigt att Milou heter Snowy och Dupond/Dupont heter Thompson/Thomson?

Det är märkligt få kvinnor med i filmen, förutom en husa (hyresvärd?) och sopranen Bianca Castiafore med sin förskräckliga röst är det helt tomt med kvinnliga gestalter. Är inte helt bekant med Tintin som seriefigur faktiskt, men kan tänka mig att de är ganska grabbiga de med.

”Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet” har förövrigt ett riktigt cliffhanger-slut som säkerligen leder till fler filmer. Inte mig emot. IMDb skvallrar också om en uppföljare 2013.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.