Drama

Tjenare kungen

6

Om det inte hade varit för att jag är gravt fast i 80-talet, åtminstone när det kommer till musik, så skulle inte ”Tjenare Kungen” vara en så speciell film. Men nu är det ju som det är och därför är det en fröjd att sitta i soffan och beskåda det hela.

Därmed inte sagt att jag köper allt. Skådespeleriet som till största delen utförs av nybörjare är i vissa scener riktigt svajigt. Ibland så svajigt att man undrar varför de inte i hela fridens namn tar om scenerna och gör det hela lite mer acceptabelt. Men jag måste säga att tjejerna i bandet charmar mig från ruta ett så de kommer undan.

Vakten på Errols var en skön återbekantskap med Kjelle som drack folköl och kverulerade över livet i ett gött göteborgsprogram för ett tiotal år sen som jag tyvärr glömt namnet på.

Ulf Malmros har onekligen en fablesse för svenska ungdomsfilmer med exempelvis Smala Sussie och ”Ha ett underbart liv” som också dem är trevliga filmer med många härliga citat och med lite skön B-karaktär.

Men som sagt, det är musiken som gör ”Tjenare Kungen” och filmmakarna har t o m lagt lite pengar på soundtracket så att de har kunnat köpa in låtar med Alphaville, Adolphson & Falk, Ebba Grön, Cyndi Lauper mm. Säkert inte världens dyraste grupper nuförtiden men absolut gångbara även 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.