Drama

Tjuren Från Bronx

8

Det här är filmkonst på hög nivå. Martin Scorseses och Robert de Niros porträtt av Jake LaMotta, boxaren som kallades Tjuren från Bronx är en oerhört intensiv upplevelse, med skådespeleri och scener av högsta klass.

Framförallt är Robert de Niros paranoida uppträdande så fruktansvärt enerverande, jag blir vansinnig på honom för hans beteende. Och när något sådant händer förstår man att det är en skådespelare som verkligen är duktig. Robert de Niro har en fantastiskt förmåga att spela irriterade och irriterande männsikor.

Att det är dedikerade människor inblandade är det ingen tvekan om men frågan är om inte Robert de Niros viktoökning på 30 kg för att spela Jake på äldre dar ändå tar priset. Från att spela supervältränad boxare till en föredetting på dekis i samma film utan att ta hjälp av kroppskuddar eller vad man nu kan tänkas använda är hyfsat anmärkningsvärt.

Det är rätt så otäcka boxningsscener men alldeles säkert realistiska (har svårt att verkligen avgöra hur realistiska eftersom jag inte kollar speciellt mycket på boxning). Men att Jake hade en osedvanlig förmåga att kunna ta smällar är ganska uppenbart.

Medskådespelarna och vännerna Joe Pesci och Frank Vincent slog igenom med ”Tjuren från Bronx” och efter det kan som bekant se dessa herrar i ett otal, ofta maffiainfluerade filmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.