Komedi

Tower Heist

4

”Tower Heist” är en rätt fånig film när det kommer till kritan, men samtidigt finns det något väldigt tilldragande när det gäller heist-filmer. De anställda på ett lyxigt lägenhetskomplex (the Tower) har blivit blåsta på sina pensionspengar av en lägenhetsinnehavare, den framgångsrike och omåttligt rike finansmannen Arthur Shaw, spelad av Alan Alda och väldigt mycket så att tankarna går till en viss Mr Burns i Simpsons.

Några i personalen bestämmer sig för att råna Shaw, men det blir förstås inte helt lätt. Inte minst för att Shaw håller på att utredas av FBI som har hans lägenhet under bevakning.

”Tower Heist” är någorlunda underhållande för stunden, men på det hela taget allt för lättviktig för att ge några bestående intryck.

I gänget återfinns bland annat Ben Stiller (okej men inte mer), Casey Affleck (mest gnällig) och Matthew Broderick (som väl inte sen genombrottet med WarGames haft en minnesvärd roll). Det mest otippade är väl att jag tycker Eddie Murphy funkar hyfsat bra i denna film på sitt väldigt egna Eddie Murphy-aktiga vis. Måste vara första gången sen 80-talet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.