Barn & familj

Toy Story 3

8

Andy har blivit 17 och skall börja på universitet på annan ort. Det är dags att arkivera vissa leksaker på vinden och skicka andra till dagiset Solsidan. Det strular dock till sig och alla leksaker hamnar till slut på dagiset. Till en början verkar det vara en bra plats. Leksakerna ser verkligen framemot att få leka med alla barn. Men snart framstår inte livet på dagis som särskilt fantastiskt.

Film tre i serien är klart bäst och en anledning är att den väcker betydligt mer känslor än tidigare filmer. ”Toy Story 3” innehåller en hel del gripande scener, och den är dessutom avsevärt mörkare än föregångarna. Man har också haft möjlighet att ta ut svängarna något mer då filmen är den längsta av Toy Story-filmerna och de flesta leksakerna numera är bekanta och slipper närmare presentation. Det kan satsas mer på en ordentlig story med andra ord.

Tre nya leksaker är den lurige teddybjörnen Teddy, dockan Babyface som måste vara den mest skrämmande i hela Pixars historia (?) och Ken med ohälsosam fascination för kläder.

Glädjande att se filmmakarna hylla Ghibli-studion med Totoro-dockor bland leksakerna. Missa förövrigt inte kortfilmen ”Dag & Natt” på extramaterialet. Ytterst snygg och finurlig film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.