Barn & familj

Toy Story

7

”Toy Story” är filmen där alla leksaker kommer till liv såvitt inga människor ser på. Vi får följa Woody, en westernsheriffdocka, och lite andra figurer som bor hemma hos pojken Andy. Paniken stiger när Andy fyller år, nya leksaker är på ingång och de gamla känner sig hotade att bli utbytta. I synnerhet Woody som är Andys nuvarande favorit.

Och katastrofen inträffar. Andy får en Buzz Lightyear-docka, den häftigaste rymdsnubbe som har skådats (nåja). Rivaliteten urartar och båda dockorna försvinner från huset. De måste nu göra allt för att hinna hem innan Andy och hans familj flyttar.

Det bjuds på en del trevliga scener, men storyn är inte alltför rafflande för en vuxen åtminstone. Tom Hanks (Woody) och Tim Allen (Buzz) gör röstrollerna, men nu med småbarn i soffan körde vi på svenska och fick nöja oss med Björn Skifs och Fredrik Dolk.

”Toy Story” är tydligen den första enbart datoranimerade långfilmen. Även om filmen har ett hyfsat tekniskt utseende även nu är det inget man direkt lyfter ögonbrynen för. Men visst är det rätt festligt stundtals.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.