Action Äventyr

Transformers – Dark of the Moon

4

Om jag inte missminner mig så var första filmen om Transformers helt okej och rätt kul, medan de i uppföljaren tyvärr glömde skriva manus med resultat därefter. Nu i den tredje filmen har de faktiskt försökt göra en handling, men jag är uppenbart inte helt mottaglig för denna film heller och finns säkert inte i målgruppen heller skall erkännas (jag gissar att filmmakarna riktar sig mot 13-åringar som gillar dålig action).

”Dark of the Moon”börjar lite rafflande ändå med lite hederlig historierevisionism. Kampen om månen på 60-talet får en helt annan innebörd exempelvis. Sen tar den gamla visan vid och robotar börjar slåss mot robotar som slåss mot robotar som slåss mot robotar.

Jag gillar ju ändå robotar och rymd och sånt, men tyvärr smetas allt ut i en skapligt meningslös dynga. Det är en typisk hemmabiofilm för att testa ljud i högtalarna helt enkelt. Att se den i 3D är nog också att föredra faktiskt. Det är trots allt en effektfilm snarare än en bra film.

Gamle Spock, Leonard Nimoy, gör en robotröst och får leva med att de slänger in en massa Star Trek-referenser här och där. Ingen Megan Fox att titta på heller för dem som är lagda åt det hållet. Ryktet säger att hon nämnde Hitler och regissör Michael Bay i samma mening varpå producent Steven Spielberg gav Megan sparken. Så nu är det en ny flickvän till han den där som har huvudrollen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.