Action Drama

Tropa de Elite 2

6

Framgången med den tunga Tropa de Elite gjorde det väl nästan omöjligt att motstå en uppföljare för regissör José Padilha. Om vi i den första filmen fick en inblick i det våldsamma polisarbetet är det i film två mer fokus på den utbredda korruptionen bland poliser såväl som politiker. Hela samhället genomsyras av mutor.

Jag märker dock ganska snart att jag har svårt att ta till mig ”Tropa de Elite 2”. Antagligen mer för att jag känner mig mätt på både handling och personportätt snarare än att filmen skulle vara dålig.

Men verkligheten i det här fallet är mer fascinerande, och det kommer bli synnerligen intressant att se hur Brasilien mäktar med när hela världens blickar kommer riktas mot dem i samband med fotbolls-VM 2014. Kommer staten brutalt städa bort alla kriminella element i slummen så att hederliga turister kan vistas i landet utan att vara rädda för att bli rånade eller mördade? Eller är det korrupta samhället i sådan symbios med den organiserade brottsligheten att inget eller väldigt lite kommer att ske? Det återstår att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.