Action Drama

Tropa de Elite

8

Berättelserna från det fattiga Brasilien fortsätter. I Guds stad fick vi först stifta bekantskap med livet i slummen, en varm men rätt hemsk film, och i TV-serien som följde Människornas stad fick vi följa ett par ungdomar lite mer lättsamt och glatt. Med ”Tropa de Elite” blir det våldsamt igen då det handlar om BOPE, den avdelning inom militärpolisen som sätts in vid särskilda insatser, det vill säga när kriminella element i kåkstäderna skall rensas ut mer eller mindre. Polisen är synnerligen korrumperad i Brasilien, och för dem som är hederliga blir livet ofta mer komplicerat paradoxalt nog.

Nascimento vill sluta i BOPE då han snart skall bli far, och ett antal aspiranter har utsetts för att eventuellt bli hans ersättare. Det är inte lätt att hitta den perfekta kandidaten för detta yttersta stressiga och livsfarliga jobb, och det visar sig heller inte vara så lätt att sluta för honom.

”Tropa de Elite” är en mycket realistisk film vilket gör den extra bra och samtidigt extra hemsk. Väcker en del tankar helt klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.