Action

True Romance

9

”True Romance” är helt klart en favorit. Quentin Tarantinos manus innehåller flertalet fantastiska scener med en dialog så cool att man bara sitter med ett leende på läpparna.

Castingen är även den briljant. Sötare än Patrica Arquette är svårt att tänka sig i rollen som Alabama (som faktiskt efterfrågas i Reservoir Dogs dessutom). Christian Slater gör troligen sin bästa film här också som den serie- och filmälskande outsidern som visar sig vara ganska handlingskraftig vad han än ställs emot. Som han uttrycker det själv: ”I’m basically a pretty resourceful guy”.

Det äkta kärleksparet lämnar ett ganska blodigt spår efter sig var de än går. Inte alltid deras fel, de har lite otur kan man väl säga.

Filmens main theme av Hans Zimmer är riktigt bra med sköna xylofoner. Denna används i inledningsscenen framförallt och den scenen är lysande med underbart spel av Arquette och Slater. Andra hysteriskt bra scener som sticker ut är Christoper Walkens och Dennis Hoppers smått legendariska uppgörelse i husvagnen, den poetiskt koreograferade misshandeln som James ”Soprano” Gandolfini utför på Alabama och förstås crescendot, slutscenen där alla skjuter på alla.

Men det finns fler godbitar. Gary Oldman som afro-wannabe är majestätisk i sin tolkning, Val Kilmer som Elvis agerar cool mentor och Brad Pitt gör en fin pundare som kanske inte direkt har alla hemma. Tarantinos signum med tasty burgers dyker förstås också upp.

Sammanfattningsvis, ”True Romance” bjuder på fantastiska repliker, högoktanig action och ett enastående skådespel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.