Drama Komedi

Up in the Air

7

Jason Reitman, regissören till bland annat den personlige favoriten Juno, har gjort ”Up in the air”. Det är en slags allvarligare variant av Office Space, där George Clooney spelar Ryan Bingham, en professionell uppsägare, dvs en sån som ser till att sparka företags anställda när företagen själv inte vågar eller orkar. Ryan är väldigt bra på att sparka folk och reser därför över hela USA för att hinna sparka så många som möjligt. Ryan verkar dock gilla att flyga mer än att sparka folk (men det är en parantes).

”Up in the air” är en väldigt stabil film, med en del allvarliga stunder och en del humoristiska poänger. Det är en välskriven dialog och filmen berör ett aktuellt ämne med de neddragningar som genomförts runt om i världen på de stora företagen. Läser på IMDb att många av de sparkade i filmen faktiskt är riktiga människor som blivit uppsagda i lågkonjunkturens spår.

Mycket bra spel av George Clooney som den ytterst cyniske mannen som vill ha så lite och välpackat bagage som möjligt, både när det gäller saker såväl som mänskliga relationer. Vera Farmiga är förförisk och cool som Ryans kvinnliga like (“Just think of me as yourself, only with a vagina.”). Anna Kendrick som spelar den unga strebern är tydligen med i de där vampyr/varulvfilmerna som alla småtjejer kollar på nuförtiden. Känner inte igen henne i alla fall, hon är inte speciellt övertygande och hade hellre sett Ellen Page (”Juno” som sagt) i den rollen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.