Drama Komedi

Välkommen Mr Chance

8

Jag såg ”Välkommen Mr Chance” för säkert 15 år sen och ville minnas att det var en väldigt speciell och bra film. Nu många år senare kan jag bara bekräfta att jag hade rätt okej filmsmak även way back.

”Välkommen Mr Chance” eller ”Being there” som den faktiskt heter är Oscars-nominerade Peter Sellers fjäder i hatten kan man säga efter att ha medverkat i förvisso några höjdare men desto fler kalkoner under sin karriär. Ganska snart efter den här filmen dör Sellers i en hjärtattack dessutom så då var det slutgiltig ridå för allas vår Closeau.

Ni missade väl inte rimmet hoppas jag?

Filmen driver i alla fall hejdlöst med … ja, vadå egentligen? Dess poäng är nog att även en relativt obetydlig människa kan spela en betydelsefull roll i samhället. Detta är således en slags satir över de styrande maktmänniskorna vars utbytbarhet är större än de kanske hoppas.

Men man måste inte sitta och sönderanalysera den här filmen. ”Välkommen Mr Chance” besitter i själva verket också en väldigt lättillgänglig humor, helt i Sellers anda. Det är mer eller mindre omöjligt att inte dra på mungiporna i de ofta helt hysteriska replikskiftena.

Om man skall hitta något negativt om filmen kan den kännas lite väl naiv och innehållslös stundtals, men i min mening övervinner framförallt Sellers bara uppenbarelse dessa minus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.