Komedi TV-serie

Weeds

8

Misstänker att den kristna högern i USA inte riktigt har lika höga tankar som jag har om ”Weeds”. Men vem bryr sig? I den här serien får man vara beredd på det mesta. En marijuanalangande tvåbarnsmor exempelvis.

Berättelsen tilldrar sig i ett litet rikemansområde där allt ser perfekt ut. Introt är kul gjort när alla verkligen ser exakt likadana ut också. Men skrapar man lite på ytan hittar man genast samma problem som man kan förvänta sig var som helst. Familjen i fokus med mamma Nancy i spetsen har ekonomiska problem sedan hennes make dött. Barnen Silas och Shane är smått dysfunktionella, saknar sin far och upplever tonårens första trevande steg till ett eget sexliv. Väninnan Celia, uppenbart störd av sin egen uppväxt, hetsar sin dotter att banta, är allmänt elak och drabbas av cancer. Som grädde på moset flyttar den misslyckade och snyltande svågern in.

För att åtminstone lösa pengaproblemet löser Nancy (spelad av Mary-Louise Parker) det hela med att langa gräs i området. Från en liten skala växer verksamheten ganska snabbt, och hon måste lära sig fort för att anamma sin nya, inte helt riskfria livsstil.

”Weeds” är en härlig serie som tar några minuter att komma in i, men sen öppnar den praktfullt upp sig med frispråkighet och promiskuöst levende. Inte helt fel med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.