Musikal

West Side Story

4

Jag är inte överdrivet förtjust i filmatiserade musikaler, men har absolut inget emot att se musikaler live. Om jag har sett den filmade ”West Side Story” från 1961 tidigare har jag i sådant fall förträngt det, men tänkte att jag skulle ge denna klassiker en chans i alla fall.

Storyn är baserad på Shakespeares ”Romeo och Julia”, men är transfererad till 1950-talets Manhattan. Två rivaliserande gäng, Jets och Sharks, gör upp om ett litet område och det hela mynnar ut i ett slutgiltigt slag vem som bokstavligt skall var herre på täppan.

Musikalfantaster ger säkert denna musikal ett mycket högre betyg än vad jag gör, men jag måste vara ärlig och säga att storyns adaptation inte är något för mig, och att den är 50 år gammal hjälper inte till direkt. Några av musikalhistoriens största pärlor finns dock med, ”I feel pretty” exempelvis, som säkert glädjer några.

Regissör är Robert Wise som har en lång och bred karriär. När vi ändå är inne på musikaler kan nämnas att han även gjort ”Sound of Music”, men han står bakom en del science fiction också i form av Star Trek – The Motion Picture och The Day the Earth Stood Still.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.