Komedi

Whip it

6

”Whip it” är Drew Barrymores regidebut. Vill man vara snäll så är den charmig, och Ellen Page är söt. Vill man vara lite mer elak kan man förstås anklaga den för att vara bagatellartad och meningslös. Men den är dock tillräckligt trevlig för att ändå vara någorlunda sevärd.

Ellen Page spelar Bliss som får smak för Roller derby, en ganska fysisk rullskridskosport som lever ett tynande liv t o m i rullskridskolandets förlovade land USA. Men det är coola tjejer som håller på och Bliss vill bli som dem. Hemma har hon en jobbig mamma som håller på med skönhetstävlingar och annat trams, och en pappa som helst vill dricka öl och kolla på fotboll. Tjejerna i laget blir hennes vänner och hon hittar det hon vill göra helt enkelt. Självklart inte helt friktionsfritt.

Bland skådisarna hittar vi bland annat Drew själv i en rätt brutal och avslappnad roll, men även Juliette Lewis som verkar ha tagit ett uppehåll med att spela kass garagerock världen över och gör en filmroll för en gångs skull.

Hade vissa förhoppningar om att den fantastiska låten Whip it med Devo skulle vara med, men tji fick jag. Soundtracket är dock väldigt bra ändå där man bland annat hittar Jens Lekman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.