Drama Komedi

Wild generation

7

”Wild Generation” har vissa likheter med Döda poeters sällskap. Här får vi möta ett gäng väldigt talangfulla pojkar som försöker komma in på de finare läroverken Oxford och Cambridge. Till sin hjälp plockar skolan in en ung, intellektuell lärare som skall ge studenterna den extra knuff de behöver. Eller behöver dem det egentligen?

Filmen är ytterst charmig och en typisk ”må bra”-film (med undantag från slutet då kanske men det har väl också sin poäng). Det är en orgie i snabba repliker och ja, det är en kul stund helt enkelt.

I rollen som den lätt homosexuelle läraren Hector ser vi Richard Griffiths som nog är mest känd som Harry Potters elake farbror. Här spelar han pojkarna favoritlärare som med en mycket avslappnad pedagogik ändå lyckas få eleverna att excellera kunskapsmässigt.

Det där med homosexualitet är förövrigt ett genomgående tema i filmen. Det är många av pojkarna som har dragning till det egna könet, vet inte varför det är så mycket fokus kring det, men det blir lite överdrivet i min mening.

Nevertheless så är det en uppfriskande och trevlig film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.