Drama

Wrestler

8

Inte så plötsligt hinner verkligheten ikapp den gamle wrestlingstjärnan Randy ”The Ram” Robinson. Spelad av Mickey Rourke känns castingen nästan kusligt pricksäker. Lika lite framgång som Mickey haft de senaste 20 åren (med undantag för Sin City) har Randy fått uppleva sen wrestlingens glansdagar på 80-talet. Nu är han riktigt nedgången och har knappt råd att bo i sin husvagn. Han har en dotter som hatar honom och den enda människan som kanske nästan bryr sig är strippan Cassidy (spelad av Marisa Tomei).

Både Randy och Cassidy lever i en hård värld, och när orken och utseendet inte är vad det än gång varit är det lätt att tappa fotfästet i droger och apati. Randy har dock ett inre driv som gör att han gör allt för att försöka komma tillbaka i gammal god form för att göra comeback i ringen.

Regissören Darren Aronofsky har verkligen lyckats göra en riktigt snygg och samtidigt skamfilad film där det mänskliga förfallet vackert varvas med en obeveklig framtidstro. Med en öppen final, fritt fram för egen tolkning, kan man också beroende på sinnesstämning och läggning även välja hur det skall gå sluta.

Väldigt bra skådespel av både Mickey och Marisa (båda dessutom Oscar-nominerade för sina insatser) och den som gillar 80-talsrock får också sitt lystmäte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.