Action Äventyr

X-Men 3

5

Så har vi då kommit fram till ”The Last Stand” som onekligen låter som en avslutande film i ”X-Men”-serien. Utan att avslöja för mycket händer också vissa saker i denna film som definitivt ändrar förutsättningarna för en eventuell fortsättning för det kommer det säkert att bli. Tror att ”X-Men”-filmerna drar in rätt bra med kosing till filmbolagen i alla fall.

I den tredje filmen kommer återigen maktspelet mellan Xavier och Magento i fokus. Denna gång är det ett botemedel mot mutantförmågor som upprör framförallt Magento. Vi får okcså stifta bekantskap med en del nya mutanter, exempelvis en som ser ut som den skäggige kaptenen i Onedin-linjen fast blå av någon mystisk anledning (det var visst Beast visade det sig), och Juggernaut som bland annat går genom väggar genom att krossa dem med skallen (en inte lika graciös förmåga som Shadow Woman har med andra ord).

Nåväl, den tredje filmen har vissa saker i handlingen som jag inte riktigt uppskattar tyvärr. Och det handlar mer om en känsla att det kunde bli bättre här och där. Exempelvis Angel-pojken som introduceras på ett sätt som gör att man tror att han är en viktig roll som kommer att påverka handlingen på ett rafflande vis men det enda han gör är att flyga lite i princip. Är det den enda förmågan han har? Sen även om det är en skitsak kan jag inte annat än att småle av scenen där Juggernaut får order om att inte släppa in någon i huset och det första han gör i princip är att hiva in Wolverine genom väggen rätt in i huset.

Men som tidigare ”X-Men”-filmer lever denna film på underhållningsvärdet, det är kul att se folk göra konstiga saker helt enkelt. Det mullrar gott också (Arclights chockvågor i slutet av filmen var riktigt sköna) och visuellt är det vackert. Kanske har regissörbytet (det är inte Bryan Singer som gör den tredje filmen utan en kille som heter Brett Ratner) inneburit att viss känsla gått förlorad dock…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.