Action Äventyr

X-Men

6

I den första ”X-Men”-filmen får vi träffa Xavier som spelas utmärkt av Jean-Luc Picard… eehh… Patrick Stewart. Den rollen passar honom som handen i handsken eller för den delen som en kapten på en rymdfärja. Hans antagonist, Magento, spelas å sin sida lika ypperligt av Ian McKellan. Hela ”X-Men”-serien verkar handla om dessa två mutanters olika uppfattningar om hur mutanter och människor skall kunna leva tillsammans (eller i Magentos fall hur mutanterna helst skall slippa människorna helt).

Det som är underhållande med X-Men är helt klart mutanterna och deras olika förmågor, och till viss del även deras svårigheter att leva bland både människor såväl som mutantkamrater (Rogue och Iceman har ju svårt att ha sex om inte annat). Att se Ray Park som Toad är rätt lustigt också, inte bara för att det är kanske den förmåga som man helst själv inte skulle vilja ha (jag säger bara en sån tunga) men han gör en scen i filmen som är en flirt (eller hyllning kanske) till rollen som Darth Maul. Missa inte den.

Nå, håller storyn då? Ja, den är förvisso ganska standard som film betraktat med motsättningar gentemot olika grupper som centralt tema. Men jag måste tillstå att det är rejält underhållande att beskåda så ”X-Men” får ett hyfsat betyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.