Komedi

Yes Man

7

I ”Yes Man” tas svängarna ut ordentligt då Jim Carreys tråkiga karaktär Carl bestämmer sig för att säga ja till allt. Tveklöst fascinerande och lätt lockande teori men drar man det till absurdum är det förstås bara en tidsfråga innan allt skiter sig.

Vackra och lite knäppa Allison (Zooey Deschanel) och Carl försöker i alla fall få till ett slags förhållande men det dröjer inte länge innan det sätts ordentligt på prov. Carls chef Norman är en fröjd att se också. Tok är bara förnamnet.

Filmmakarna lägger ganska mycket krut på Allisons musikband som säkert av de flesta i publiken avfärdas som fullständigt kasst och bara på skoj. Jag tycker det genuint var bra på gränsen till lysande. Bara namnet, Munchausen by proxy, är fantastiskt. Extramaterialet innehåller ett gäng videos samt ett fejkinslag om bandet dessutom. Här finns en ballad med framförallt brilliant text.

Måste erkänna att jag och frugan exploderade i skratt i slutet. Egentligen inte direkt på grund av en osedvanligt rolig scen utan det måste legat och pyrt något hela filmen. Sånt gillar vi. Att skratta så man gråter gör man alldeles för sällan.

Finfina scener i Gag Reel också i extramaterialet. Framförallt då Carls kompis gör en härligt freudiansk felsägning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.