Action

Zatoichi

6

”Zatoichi” är i många avseenden en absurd film. Absurd därför att folk slaktas till höger och vänster förstås, men det är inte helt oväntad då det ändå är en samuraj-film det handlar om. Vad som är än mer absurt är att regissören vid ett antal tillfällen koreograferar ett antal dansnummer som för tankarna till fransk filmkonst a la Delicatessen eller Moulin Rouge. Det är ganska märkligt att se ett gäng japaner dansa river dance för fulla muggar exempelvis!

”Zatoichi” överraskar också med sin underfundiga humor som jag inte riktigt kunnat uppfatta i andra asiatiska filmer, iaf inte så tydligt som i den här filmen.

Det är fin scenografi och koreografi överlag men kanske inte lika fint foto som jag hade förväntat mig. Man kan ju inte få en Hero eller Crouching Tiger… varje gång heller kanske. Men det vägs upp av den komik och charm som filmen ändå innehåller.

En absurd film som sagt, men en trevlig sådan. Det underlättar nog dock om man uppskattar asiatisk film, men Karin som länge vägrat se tyckte också att ”Zatoichi” var bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.